Hautatud küülikukoivad

Retsepti ja video leiab ERR-i kodulehelt

4 küülikukoiba
300 gr šampinjone
3 spl õli
2 spl võid
paar oska värsket tüümiani
loorberileht, vürtsi, roseepipart
0,75 l kuiva õunasiidrit
3 sibulat
2 küünt küüslauku
3 porgandit
3-4 sellerivart
3spl Dijon sinepit
3 spl hapukoort
100 gr peekonit
jahu
2 sl hakitud petersellilehte
2sl seedermänniseemneid (rösti seedermänniseemned kergelt kuival pannil)

Lõika šampinjonid veeranditeks. Haki sibul, küüslauk ja köögiviljad. Keeruta küülikukoiba jahus. Aja pann kuumaks, pane pannile õli ja või. Pruunista koiba igast küljest. Tõsta liha kõrvale. Pane pott tulele. Lisa õli ja või.

Prae köögiviljad, lisa seened ja peekoniribad ning prae mõned minutit. Vala potti siider, lisa tüümian, loorber ,vürts, roseepipar  ning  maitsesta soola ja pipraga. Kui siider keema tõuseb, keera tuli hästi madalaks, kata  pott kaanega ning hauta ca 40 minutit.

Tõsta liha välja, lisa hapukoor, röstitud seedriseemned ja petersell Sega korralikult ja pane liha tagasi potti.